3 Mart 2012 Cumartesi
ÇATLAK KURABİYE
ÇATLAK KURABİYE
Malzemeler;
2 adet yumurta
250 gr.margarin
500 gr. nişasta
1 su bardağı pudra şeker,
2 -3 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı elde kırılmış ceviz içi
Limon kabuğu rendesi
1 paket vanilla
Yapılışı:
Önce margarinimizi yakmadan hafif ateşte eritiyoruz ve bir kabın içinde tüm malzemelerle karıştırıp kulak memesi kıvamına getiriyoruz. Elimize ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlak top haline getirip hafif yağlı tepsiye diziyoruz. 175 derece de yakmadan üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder