5 Mart 2012 Pazartesi
ADANA USULÜ KISIR
ADANA USULÜ KISIR
Malzemeler:
750 gr . bulgur
3 adet kuru soğan
2 deste taze yeşil soğan
1 1/2 deste maydanoz
1 deste taze nane
2 büyük domates
2 çay bardağı{Türk}nar ekşisi
2 su bardağı zeytinyağ
2 çorba kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı kırmızı toz biber
2 çorba kaşığı kimyon
2 çorba kaşığıkırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
3 adet limon suyu
5-6 tane kıvırcık marul{tabağın etrafını süslemek için}
2 adet marul servis için,
İstenirse ayrıca taze haşlanmış asma yaprağı ile de servis yapılır.
Yapılışı:
Önce bulgurumuzu sıcak su ile ıslatıp üzerini temiz peçete ile örtüp bir kenara koyuyoruz.Bulgur suyunu çekip şişene kadar ki arada soğanı küp şeklinde,domatesi küp şeklinde doğruyoruz,onuda bir kenara bırakıyoruz.maydanozu, naneyi ve taze soğanı da küçük küçük doğruyoruz.Daha sonra bulgura salçayı ve baharatları ekleyip iyice elimizle {eldiven kullanırsanız daha iyi olur}yoğuruyoruz.Üzerine doğramış olduğunuz kuru soğanı, taze soğanı da ekleyip tekrar harmanlıyoruz.
Bu arada üzerine nar ekşisini ,zeytinyağını ve limon suyunu da ekleyip tekrar karısştırıyoruz.En son maydanozu ,naneyi ve domatesi ekleyip şöyle bir harmanladıktan sonra marul yaprakları ile süslediğimiz servis tabağına alıyoruz .Yanına başka bir servis tabağına marulları ve asma yapraklarınıda koyup
servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Muhtesem olmus elerinize saglik.
Yorum Gönder