6 Ekim 2017 Cuma

ÇİKOLATALI MAKARON



ÇİKOLATALI MAKARON

Malzemeler

3 yumurta beyazı
50 gr toz şeker
200 gr pudra şeker
120 gr badem unu
1 tutam tuz
1/4 çay kaşığı cream tartar
1 tatlı kaşığı kakao
Kahverengi gıda boyası

Kreması İçin

60 gr sütlü çikolata
3 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı nutella
1 çay kaşığı kahve

Yapılışı

Çikolatayı ben marie usulü eritin içine kremayı nutellayı ve kahveyi karıştırıp bir kenara bırakın


Öncelikle pudra şekeri ve badem ununuzu içinde topak kalmayıncaya kadar eleyin bir kenara bırakın.
Yumurta beyazlarını iyice köpürene kadar çırpın çırparken toz şekeri üzerine akıtarak dökün tuz ve
cream of tartarı ekleyin vanilyayı da ekleyip çırpın ,en son bir iki damla kahverengi jel gıda boyası   damlatıp çırpın boya iyice karışınca kakaoyu ekleyin mikseri durdurun. Önceden elediğiniz pudra şekerli badem ununun üzerine yumurtalı karışımı dökün ve yavaş yavaş katlama metodu ile karıştırmaya devam edin (spatula ile karıştıracaksınıza.Çok fazla ya da az karıştırmayın .Öyle bir kıvam almalı ki spatula ile kaldırdığınız da kendiliğinden kurdela gibi akmalı. Sonra bu karışımı sıkma torbasına düz duyu takılmış halde parşömen kağıdı serili tepsiye yarım ceviz büyüklüğünde sıkın .(İsterseniz sıkacağınız maakronlar aynı ölçüde olması için parşömen kağıdına yuvarlaklar çizebilirsiniz )
Daha sonra makaronları dizdiğiniz tepsileri bir kaç kez mutfak mermerinin üzerinde vurun böylece makaronların içindeki hava boşluklarını gidermiş olursunuz .Tepsiye sıktığımız makaronlar fırına girmeden önce dışarda 30 ila 45 dakika bekletiyoruz.Daha sonra 150- 155 dereceli önceden ısıtılmış fırında 18 ila 20 dakika kadar pişiriyoruz .Fırından alıp soğumaya bırakıyoruz.
Makaronlar soğuyuna hazırlamış olduğumuz kremadan sıkıp sandeviç gibi makaronlar bitene kadar işleme devam ediyoruz.Kahve ile servis ediyoruz.

Afiyet Olsun !

Hiç yorum yok: