17 Eylül 2017 Pazar

FISTIKLI MAKARONLAR





FISTIKLI MAKARONLAR


Malzemeler

3 yumurta akı
50 gr toz şeker
225 gr badem unu
400 gr pudra şeker
Bir tutam tuz
1 çay kaşığı cream of tartar
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığının ucu ile yeşil gıda boyası


Kreması İçin

100 gr krem peynir
50 gr tereyağ
50 gr pudra şeker
yarım çay bardağı süt
1 /3 çay badağı krem şanti
yeşil gıda boyası
50 gr dövülmüş yeşil fıstık

Yapılışı

Önce kremayı yapıp hazırlayın .Krem peynir şeker ve tereyağını iyice çırpın, ayrı bir kapta çırptığınız krem şanti ve sütü de peynirli karışıma karıştırın.Fıstık ve boyayı da ilave edin  buzdolabıa koyun.

Makarona başlamadan önce pudra şekeri ve  badem ununu iyice ve iki  üç kez eleyin ve bir kenara koyun.Oda sıcaklığındaki yumurta aklarını çırpacağınız kaba koyun ve mikserle çırpın çırparken toz şekeri yavaş yavaş akıtarak ilave edin.Sonra krem tartarı, vanilyayı, ve gıda boyasını ekleyin.
sonra bu karışımı badem unu ve pudra şekerli karışıma iki defa da olacak şekilde bir spatula yardımı ile   (bu aşamada sakın mikser kullanmayın )  katlama şeklinde  karıştırın .Spatulayı hamura daldırıp kaldırdığınızda eğer karışım kurdele gibi akıyorsa yeterince karışmış demektir artık karıştırmayın.
Makaron karışımını  ucuna duyu takılmış hamur sıkma torbasına dökün ve parşömen kağıdı serili fırın tepsisine  birer parmak arayla sıkın.Tepsiye sıktıktan sonra tepsileri masaya ya da tezğahın üzerinde vurarak hava kaparcıklarının çıkmasını sağlayın ve en az yarım saat makaronların kuruması için kuru bir yerde kurumasını sağlayın.Sonra daha önce 150 derecede ısıtığınız fırında 18 dak. pişirin. Bu hamurdan iki tepsi makaron makaron çıkıyor,yani yaklaşık olarak  18 veya 20 adet makaron çıkıyor.

Fırından çıkardığınız makaronları soğumaya bırakın 10 15 dak kadar sonra bir kream sıkma torbasına kremayı koyun makaronların yarısına krema sıkın öteki yarısını da  sandeviç gibi üzerine yerleştirin.

Eğer hemen yemiyeceksiniz en az iki gün buzdolabında bekletebilirsiniz.

Afiyet Olsun !






Hiç yorum yok: