15 Eylül 2014 Pazartesi

ELMALI CEVİZLİ KEK




ELMALI CEVİZLİ KEK

Malzemeler

4 adet yumurta
6 kahve fincanı toz şeker
9 kahve fincanı un
220 gr tereyağ oda sıcaklığında
3 kahve fincanı süt
1 su bardağı kuru üzüm
2 adet elma rendelenecek
1 su bardağı ceviz  iri dövülmüş olacak
1 paket vanilla
1 paket kabartma tozu
1/2 limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine serpmek için pudra şeker


Yapılışı
Üzümleri yıkayın ,üzerine kaynamış su dökün 5 dakika dinlendirin .Suyunu süzün temız birhavlu ile kurutun,Üzerine un serpin ,sonra tel süzgeçten geçirerek fazla unlarını eleyin,bir kenara bırakınn.
4 yumurta ile şekeri 5-6 dakika çırpın,sonra içine yağı sonra da sütü ekleyin ve mikserle sadece birbirine karışacak kadar çırpın.Geriye kalan tüm malzemeler TAHTA KAŞIKLA  çırılacak.Unu yavaş yavaş ekleyerek çırpın.Elmaları, cevizi koyun tahta kaşıkla hırpalamadan karıştırın.Limon kabuğu, limon suyu
vanılla , tarçın ve kabartma tozunu da ekleyin.Şöyle bir karıştırın.Yağlanmış un serpilmiş kek kalımınıza
kek hamurunun yarısını dökün üzerine unlanmış üzümleri serpiştirin.Öteki yarım kek hamurunu üzümlerin üstüne dökerek üzümleri kapatın.Önceden  180 derecede ısıtılmış fırında 35 40 dakika kadar pişirin .piştiğini temiz bir kürdan çöpü ile kontrol edebilirsiniz.Keki ılımadan kalıptan çıkartmayın.Soğuduktan sonra kekinizi servis tabağına alın üzerine pudra şeker serpin.



Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: