18 Aralık 2012 Salı

KEŞKEK ÇORBASI




KEŞKEK ÇORBASI


Malzemeler

750 gr  aşurelik buğday
1 adet tavuk göğsü
Tereyağ
Tuz
Kırmızıbiber
Kimyon
Karabiber

Yapılışı

Dövme akşamdan yıkanır tencereye üzerini iki parmak geçecek  kadar su koyup kaynatılır sabaha kadar şişmesi sağlanır Sabah dövme yine kaynatılır.Et  ayrı bir tencerede kaynatılır kemikleri ayrılır Sonra et büyükçe bir tokmakla  dövülür Sonra buğday ve et karıştırılır ikisi tekrar dövülür.Tekrar ocağa alınır ve gerekirse biraz daha et suyu eklenir.Kalın bir bulamaç kıvamına gelene kadar daha pişirilir.Kaşıkla tabağa alırken sakız gibi sünmesi gerekir.Tereyağını ateşte biraz kızdırın. Servis yapacağınız tabağa çorbadan koyun
üzerine kırmızıbiber kimyon serpin kızdırdığınız yağı dökün sıcak servis yapın

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: