13 Haziran 2016 Pazartesi

TOYGA ÇORBASI




TOYGA ÇORBASI

Malzemeler

100 gr kuzu eti  haşlanacak ve didiklenecek
4-5 yemek kaşığı aşaurelik buğday
8 su bardağı et suyu
1 yumurta sarısı
2-3 yemek kaşığı yoğurt
250 gr Maraş tarhanası
2-3 yemek kaşığı tereyağ
16 adet şam fıstığı
Kuru nane ,tuz

Yapılışı

4-5 yemek kaşığı buğdayı 2 su bardağı su ile haşlayın .Eti haşlayın ve lif lif didikleyin ,bir kenara alın
8 su bardağı et suyuna 250 gr tarhanayı koyun yumuşayıncaya kadar haşlayın.El mikseri ile çırpın.
Haşlanmış buğdayı suyunu süzüp et suyuna karıştırın ,didiklenmiş eti ilave edin.bİRAZ kaynadıktan sonra 2 yemek kaşığı yoğurdun içine bir yumurta sarısını koyup çatalla çırpın ,çorbanın suyundan iki kaşık kadr yoğurda ekleyin iyice çırpın ve çorbanın içine dökün.Kaynayınca ocaktan alın.Küçük bir yağ tavasında tereyağını eritin içine kuru nane ve şam fıstıklarını alıp yakmadan kavurun .Çorbayı
servis yaparken fıstıklı tereyağını üstüne dökün.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: