16 Haziran 2016 Perşembe
GÜLLAÇ
GÜLLAÇ
Malzemeler
10 adet güllaç yaprağı
2 lt süt
2,5- 3 su bardağı toz şeker
5 -6 yemek kaşığı gül suyu
1 su bardağı fındık veya badem çekilmiş
50-60 gr yeşil antep fıstığı dövülmüş
12 adet kiraz şekerleme
Hindistan cevizi
Yapılışı
Sütü kaynama noktasına kadar ısıtın içine şekeri ilave edin ,ocağın altını kapatın .Gül suyunu ilave edin.Tatlınızı hazırlayacağınız tepsiye ilk güllaç yaprağını koyun sütlü karışımdan iki kepçe sütü üzerinde gezdirerek dökünBu işleme 5.yaprağa kadar devam edin.5. yaprağıda koyun sütü gezdirin arasına dövülmüş fındığı serpin.Ve işlemi diğer 5 yaprak bitene kadar uygulayın.Eğer sütlü karışımdan arttıysa onuda en son üzerine dökebilirsiniz.Buzdolabında 2-3 saat soğumaya alın.Servisten önce üzerine arzuya göre hindistan cevizi,fıstık ve kirazla süsleyin.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder