10 Mayıs 2015 Pazar

ÖZBEK PİLAVI



ÖZBEK PİLAVI



Malzemeler



150 gr kuşbaşı doğranmış kuzu eti
3 su bardağı pirinç
1 adet soğan
2 adet havuç
1 çay bardağı kuş üzümü
1 kahve fincanı çam fıstığı
150 gr tereyağ
5 su bardağı et suyu
Tuz  kaabiber



Yapılışı



Üç  su bardağı pirinci büyükçe bir kapta sıcak su ile ıslatın biraz tuz atın ,1 saat su da kalmalı.
Kuş başı doğranmış eti haşlayın bir kenara koyun.Soğanı küp küp doğrayın.Havuçları ince uzun
kibrit çöpü gibi doğrayın.Bu hazırlıklar tamamlanınca tereyağı pilavı pişireceğiniz tencereye
koyun.snra sırası ile önce soğanı kavurun ,çam fıstığını ilave edin kavurun.Havuçları ekleyin,
eti atın kavurun .Pirincin suyunu süzün ,onu da ekleyin ve kavurmaya devam edin.Üzerine et
suyunu ekleyin .Kaynamaya yakın kuş üzümünü ekleyin .Altını kısın ,suyunu çekene kadar
pişirin.Suyunu çekince üzerine temiz bir havlu örtün dinlendirin.Sıcak servis yapın.



Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: