GÜLLÜ ELMALI TART
Malzemeler
1 paket milföy hamuru
2 adet elma
2 yemek kaşığı kayısı marmelatı
Tarçın
Karadut garnitür
Pudra şeker
Yapılışı
Elmaları ortadan ikiye bölün çekirdeklerini çıkarın kabuğunu soymadan ince ince doğrayın.
Limon sıktığınız su dolu bir tencereye koyun 5 dakika pişirin.
Kağıt havlu ile kurutun.Milföy hamurunu 3-4 cm inceliğinde şeritler halinde kesin.Kestiğiniz şerit
lerin üzerine kayısı marmelatı sürün,taröın serpin.Elma dilimlerini arka arkaya şeritlerin yarısına dizin.Öteki yarısını elmalrın üzerine katlayın.Rulo gibi sarın muffın kalıbının içine koyun .180 dereceli fırında 15 -20 dakika pişirin.Soğuduktan sonra kara dutla süsleyin dondurma eşliğinde pudra şeker serperek servis yapın.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder