10 Ocak 2014 Cuma

KÖFTELİ TARHANA ÇORBASI















KÖFTELİ  TARHANA  ÇORBASI

Malzemeler

Hamuru için

500 gr ince bulgur
100 gr irmik
75 gr un
250 gr dövülmüş dana eti
2 çorba kaşığı biber salçası
Tuz
Kırmızıbiber
Reyhan
Kimyon

İçi  için:
250 gr yağlı kıyma
100 gr  margarin
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
200 gr kuru soğan
Karabiber
Kirmizibiber

Çorbası için

12-15 adet tarhana
15  su bardağı su ya da et suyu

Yapılışı

Tarhananızı bir gece önceden üzeri kapanana kadar suyla ıslatın.Sabah suda çözülmüş olan tarhanayı
elinizle yoğurun.Bir süzgeçle süzün .Süzdükten sonra kalan posanın üzerine biraz dahasu ekleyip tekrar yoğurun ,tekrar süzün .Sonra pişirin ve suyunun kalınlaşmasını sağlayın.Eğer et suyu yoksa içine
tavuk bulyonda atabilirsiniz.

Soğanları ince küp şeklinde doğrayın.Tavaya yağ koyup kavururken 250 gr  kıymayı da ekleyin tuzu karabiberi ve kırmızı biberi ilave edip iyice pişirin.Soğumaya bırakın.500 gr. köftelik bulguru  az
bir su ile ıslatın üzrine irmik ve unu ilave  edin  iyice yoğurun.Yoğurduğunuz hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın,yuvarlak top haline getirip parmağınızla  poğaça yapacak gibi açın
içine bir tatlı kaşığı ile kıymalı harcından koyup sıkılaştırarak elinizle yuvarlayıp top haline getirin.Bu işlemi hamur ve harcınız bitene kadar devam edin.İşlem bittikten sonra yaptığınız topları buzdolabında
1-2 saat bekletin .Yemek saatinden önce tarhananın suyunu kaynatın ve içine yapmış olduğunuz  köftelerinizi atıp pişirin .Piştikten sonra kırmızı biberli kızmış yağı üzerine dökün ,kimyonla da
süsleyin .Sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun!






Hiç yorum yok: