BALKABAKLI PEYNİRLİ KEK
PUMPKIN CHEESECAKE
Malzemeler
30 adet zencefilli bisküvi
110 gr oda sıcaklığında tereyağ
4 paket krem peynir (225 gr)
1- 3/4 su bardağı şeker
1 kutu balkabağı
5 tane yumurta
1+ 1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı zencefil
1/4 çay kaiığı muskat
1/4 çay kaşığı karanfil
1/2 çay kaşığı tuz
1 paket vanilla
2 çorba kaşığı un
Üzeri için portakallı lokum
Yapılışı
Önce fırınımızı 180 derece de ısıtın.
Bisküvileri rondoda çekin sonra tereyğını ekleyip elinizle yoğurun.Sonra kelepçeli kek kalıbınıza elinizle
yayın ve 10dakika kadar pişirin.Fırından çıkarın ve diğer hazırlıkları tamamlayıncaya kadar soğumaya
bırakın.
Çaydanlığa su koyun ve kaynatın.
Büyükçe bir kaseye krem peyniri ve şekeri koyup mikserle 2-3 dakika çırpın.Balkabağını ilave edip karıştırın
yumrtaları teker teker ilave edip karıştırın.Sonra tarçın zencefil muskat karanfil tuz ve vanillayı ekleyip
çırpmaya devam edin.Unu da ekleyip çırpın
Kelepçeli kalıbınızın kenarlarını ve altını alüminyon kağıdı ile sarın.Sonra kalıbı onun sığabileceği başka bir
derin kabın içine koyun ısıttığnız suyu yarıya kadar bu kaba doldurun.Dikkat edin kek kalıbınıza su gelmesin
Sonra hazırladığınız peynirli içi kek kalıbınıza dökün.1 saat 20 dakika fırının orta katın da pişirin.Piştikten sonra kelepçeli kabı sulu tepsiden çkarın ve soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra kelepçeli kalıbı çözün ve
keki servis tabağına alın buzdolabında 30 dakika ya da soğuyuncaya kadar diınlendirin . Arzuya göre don-
durma veya krem şanti ile servis yapın.Ayrıca üzerine portakallı lokum da koyabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder