SIKMA
Malzemeler
Yarım bayat ekmek
1 tatlı kaşığı kuru maya
1.5 2 su bardağı su
Alabildiğince un
Tereyağ
İçi İçin
500 gr beyaz peynir
4 5 tane taze soğan
Yarım deste maydanoz
Kırmızı biber
Kara biber
Arzu edilirse patates de ekleyebilirsiniz
Yapılışı:
Önce içini hazırlayalım. Peyniri ufalayın içine taze soğanı ve maydanozu doğrayın kırmızı biberi ve karabiberi ekleyin bir tarafa koyun. {Eğer patateste koymak isterseniz onu önceden haşlamış olmanız gerekiyor. }
Ekmeği önce 1, 5- 2 su bardağı suyla ıslatalım içine mayayı ve unu ekleyip yoğuralım. Tuzu yoğururken ilave edin kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Sonra bezelere ayırın yumuşak hamur olduğu için bol unla açın. Tüm bezeleri açtıktan sonra (1mm inceliğinde ve 25 cm çapında)
büyük bir teflon tavada pişirin üzerine tereyağ sürün sonra iç malzemeden 1,5 çorba kaşığı kadar koyup sıcak sıcak sarın hamur bitene kadar devam edin sıkmaları arzu ederseniz ayran ya da çayla servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder