DOUBLE CHOCOLATE MOUSSE CAKE
Malzemeler:
2 adet 225 gr 'lık çikolata,
400 gr tuzsuz yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı half&half ya da krema
1 paket vanilla
1/2 çay kaşığı tuz
8 adet yumurta
Çikolata sosu için:
150 gr. çikolata
2 çorba kaşigi tuzsuz yağ
3 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı mısır şurubu
Malzemeler:
2 adet 225 gr 'lık çikolata,
400 gr tuzsuz yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı half&half ya da krema
1 paket vanilla
1/2 çay kaşığı tuz
8 adet yumurta
Çikolata sosu için:
150 gr. çikolata
2 çorba kaşigi tuzsuz yağ
3 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı mısır şurubu
Yapılışı:
Fırınımızı 180 derecede ısıtalım.Tenceremıze çikolatamızı yağımızı şekerimizi kremayı vanıllayı ve tuzu koyup karıştırarak erimesini ve pütürsüz olmasını saglayalım.Ayrı bir kapta 8 yumurtayı çırpma teli ile çırpın.Sonra çikolatalı karışımı yumurtalı karışımın üzerine dökün.Iyice karıştırın.Yandan kelepçeli kek kalıbına dökün.45 dakika kadar pişrin.Piştikten sonra fırında soğumaya bırakın.Fırından çıkarınca kelepçeli kalıbından cıkarın.4 - 5 saat buzdolabında soğumaya bırakın.çıkardıktan sonra çikolata sosunuzu yapın.Yağı ve çikolatayı eritin
ateşten alın ve içine sütle mısır şurubunu ekleyip karıştırın kekin üzerine dökün.Krem şanti ile süsleyin.
Afıyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder