11 Eylül 2012 Salı
KREM KARAMEL
KREM KARAMEL
Malzemeler:
500 gr.süt
125 gr şeker
1 paket vanilla
6 adet yumurta
3-4 corba kasigi seker
(karamel icin)
Limon kabugu rendesi
Yapilisi:
3-4 kasik sekeri kucuk bir tavada 4-5 kasik su ile kaynatarak yakmadan pekmez renginde karamelestirin.Hemen tatlinizi pisireceginiz kaliba meyillisekilde hareket ettirerek kenarlarinin yarisina
kadar yayilip donmasini saglayin.
Bir kenarda sutu ve sekeri kaynatin.Yumurtalarin 3'nun tumunu 3'nun de sarisini bir kapta aki sarisi karisacak kadar cirpin,icine vanilyayi limon kabugunu atin.Sonra sekerle kaynattiginiz sutu ilave edin,
guzelce kristirin ve kaliba dokun.
Kalibi kendinden biraz buyukce bir derin tepsiye oturtun.Sonra kalibin yarisina kadar gelecek sekilde su koyun.Orta hararetli firinda suyunu kaynatmaksizin pisirin.Firindan cikardiginiz zaman karamelin erimesi icin pistigi su icinde sogumaya birakin.Karamel kremaya salca olacagindan tamamiyle erimesini isterseniz bir gece buzdolabinda birakip sonra servis tabagina ters cevirin.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder