29 Kasım 2013 Cuma
BADEMLİ KAVALA KURABİYE
BADEMLİ KAVALA KURABİYE
Malzemeler
1 su bardağı ince çekilmiş badem
2,5-3 su bardağı un elenmiş
3/4 su bardğı pudra şeker
150 gr tereyağ
1 adet tüm yumurta
1 adet yumurta beyazı
1 paket vanilla
1 paket kabartma tozu
3-4 çorba kaşığı pudra şeker üzerine
serpmek için
Yapılışı
Bademle unu kısık ateşte yanmayacak şekilde hafifçe kavurun,rengi biraz dönünceye kadar.Sonra
başka bir kabın içinde pudra şeker, oda sıcaklığındaki tereyağ,yumurtalar, vanilla ve kabartma tozu
iyice karıştırılır ,üzerine kavurup ılıklaşmış olan un ve bademli karışım dökülüp yoğurulur,Merdane
ile 1cm kalınlığında açılır ay ve yıldız şeklindeki kurabiye keseceği ile kesilip yağlı kağıt serili tepsiye birer parmak aralıkla yerleştirilip önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 10 -12 dakika kadar yakmadan ve rengi değişmeden kurutularak pişirilir.Tamamen soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpilir.
Afiyet Olsun!
19 Kasım 2013 Salı
KÜTÜK PASTA
Malzemeler
5 yumurta
1 su bardağı pudra şeker
2/3 su bardağı un
3/4 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanılla
1/4 çay kaşığı tuz
2-3 çorba kaşığı kakao
Limon kabuğu
Krema
3 su bardağı süt
7-8 çorba kaşığı toz şeker
4-5 çorba kaşığı un
100 gr margarin
5 çorba kaşığı kakao
50 gr kadar şekersiz çikolata
Sade Krema
3 paket krem şanti
5 çay bardağı süt
Taze kırmızı yaban mersini
Sarı gıda boyası
Yapılışı
Önce tepsiyae parşömen kağıdı serin ve yağlayın.Sonra beyazını ve sarısını ayırdığınız yumurtaların sarılarını yarım su bardağı şekerle iyice çırpın ta ki rengi açık sarı olana kadar.beş adet yumurta beyazını da yarım su bardağı şekerle çırpın.Daha sonra yumurta sarılarını unla birlikte tahta kaşıkla çırpın . sonra yumurta beyazını ,üç defada olmak üzere sarılarına ekleyip tekrar tahta kaşıkla
çırpın .Vanillayı ,limon kabuğunu ,ve kabartma tozununu ekleyin.Tepsiye dökün ve 10 dakika
180 derecede pişirin.Sonra fırından alın üzerine pudra şekeri serpilmiş havlunun üstüne koyun parşömen kağıdını çıkarın sıcakken havluya sarın.
Daha sonra aynı malzemeleri (kakao hariç) kullanarak bir de vanillalı kek pişirin.Onu da fırından
çıkarınca havlu ya sarın.
Bu arada kremanızı hazırlayın.Kremanızı soğuttuktan sonra havluya sardığınız pandispanyayı açın kremanızı sürün ve tekrar güzelce sarın.Sade pandispanyayı da açıp içine krenm şanti sürüp onu da güzelce sarın.Sade pandispanyayı ortadan verevlemesine kesin ,sonra elde etttiğiniz parçanın birini kütük pastanın yanına yapıştırın ötekini de diğer tarafına yapıştır.Geri kalan çikolatalı kremanızı pastanın her tarafına sürün. Kalan beyaz kremanızı da kütük pastanın üstüne kar yağmış gibi süsleyin.Sarı gıda boyanızı krem şantiye karıştırın ve bir torbaya koyup kütüğünüze
kesilmiş odun süsü verin.Kırmızı yaban mersini ile süsleyin.En son pudra şeker serpip
kütüğünüzün üzerine kar yağmış havası verin
Afiyet Olsun!
10 Kasım 2013 Pazar
KARAMALİZE ŞEKERLİ FINDIKLI KEK
KARAMALİZE ŞEKERLİ FINDIKLI KEK
Malzermeler
3 adet yumurta
3 kahve fincanı toz seker
4 kahve fincanı kek unu
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı süt (olmasa da olur)
Limon kabuğu rendesi
1 paket vanilla
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 çay bardağı dövülmüş fındık
Kremasi için;
1 paket krem şanti
2 çay bardağı süt
Karamelize için;
1 su bardağı şeker
1/4 su bardağı su
Yapılışı;
Önce keki pişiriyoruz, kek soğuduktan sonra üzerine krem şantisini sürüyoruz.Daha sonra şekeri suyla eritiyoruz.Şekerin rengıi altın rengine dönüştüğünde ocaktan alıyoruz.2İki dakika kadar bekledikten sonra bir oklavayı uçlarından destekli yüksek bir yere koyarak yuurta çırpacağını karamele batırıp şeker damlarken elimizi ileri geri kaydırarak damlaların saç kılı gibi ıncecik akmasını
sağlıyoruz .oklavayı yüksek bir yere yerleştirirken oklavanın altına eski gazete ya da alüminyon
kağıdı serin ki şeker damlaları etrafı kirletmesin.Sonra o ince şekerleri elinizle toparlayıp yaptığınız pastanın üzerine koyun.Yalnız şeker krema ile temasında kısa sürede eriyor.bu yüzden pastanızı
hemen tüketirseniz daha iyi olur .
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)