6 Ekim 2017 Cuma

LEOPAR KEK



LEOPAR KEK

Malzemeler

400 gr un
250 gr tereyağ oda sıcaklığında
5 yumurta
250 gr toz şeker
125 gr süt
Limonkabuğ rendesi
1 paket vanilla
1 paket kabartma tozu
bir tutam tuz
200 gr çikolata
Kahve rengi ve siyah  gıda boyası

Yapılışı

Yumurta ve şekeri iyice kabarana kadar çırpınDaha sonra sırasıyla tereyağ ve sütü ilave edin, karıştrmaya devam ederken vanilyayı, kabartma tozunu ,limon kabuğunu ve tuzu ilave edin .Unu eleyerek ilave edin ve TAHTA KAŞIKLA  çırpın. Kek hamurunun 1/2 sini bir kenara koyun ,öteki yarısını da iki ayrı eşit parçaya ayırın.Yarıya aırdığımız parçayı sade bırakın öteki iki ayrı parçanın
birisine kahve rengi  diğerine siyah gıda boyası koyun, karıştırın.Parşömen kağıdı  koyduğunuz bir diktörtgen kek kalıbına önce sade olan kek hamurunuzdan dökün sonra kahve rengi olan kek hamrundan ince bir şekilde hamur torbası ile sıkın.Kahve rengi kek hamurunun yanlarına siyah kek hamurundan sıkın sonra kalan sade hamuru tekrar bu iki renk kapanıncaya kadar ilave edin .Son katı da aynı şekilde hamur bitene kadar tekrarlayın. 180 dereceli fırında 35 -40 dak pişirin.Fırından çıkarınca soğumaya bırakın.İyice soğuduktan sonra keki kalıptan çıkarın ve  200 gr çikolatayı eritip kekin üzerine dökün.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: