22 Ağustos 2017 Salı

GÜL SULU MAKARON



GÜL SULU MAKARON

Malzemeler

3 yumurta beyazı (oda sıcaklığında )
50 gr toz şeker
400 gr pudra şeker
225 gr badem unu
Bir tutam tuz (yarım çay kaşığı)
1 çay kaşığı cream of tartar
1 çay kaşığı vanilya
Kırmızı jel gıda boyası
1 çay kaşığı gül suyu

Kreması için 

60 gr tuzsuz tereyağ
75 gr pudra şeker
Kırmızı gıda boyası 
1 tatlı kaşığı gül suyu

Yapılışı
  
İç kreması tereyağ ve şekeri iyice çırpın ,içine kırmızı jel gıda  boyasını ve gül suyunu ekleyin .Sıkma torbasına alın ve makaronlar soğuyunca sıkmak üzere bir kenara alın ya da buzdolabında bekletin.


Öncelikle pudra şekeri ve badem ununuzu içinde topak kalmayıncaya kadar eleyin bir kenara bırakın.
Yumurta beyazlarını iyice köpürene kadar çırpın çırparken toz şekeri üzerine akıtarak dökün tuz ve
cream of tartarı ekleyin vanilyayı da ekleyip çırpın ,en son bir iki  damla kırmızı  jel gıda boyası  damlatıp çırpın boya iyice karışınca mikseri durdurun. Önceden elediğiniz pudra şekerli badem ununun üzerine yumurtalı karışımı dökün ve yavaş yavaş katlama metodu ile karıştırmaya devam edin (spatula ile karıştıracaksınıza.Çok fazla ya da az karıştırmayın .Öyle bir kıvam almalı ki spatula ile kaldırdığınız da kendiliğinden kurdela gibi akmalı. Sonra bu karışımı sıkma torbasına düz duyu takılmış halde parşömen kağıdı serili tepsiye yarım ceviz büyüklüğünde sıkın .(İsterseniz sıkacağınız maakronlar aynı ölçüde olması için parşömen kağıdına uvarlaklar çizebilirsiniz )
Daha sonra makaronları dizdiğiniz tepsileri bir kaç kez mutfak mermerinin üzerinde vurun böylece makaronların içindeki hava boşluklarını gidermiş olursunuz .Tepsiye sıktığımız makaronlar fırına girmeden önce dışarda 30 ila 45 dakika bekletiyoruz.Daha sonra 150 155 dereceli önceden ısıtılmış fırında 18 ila 20 dakika kadar pişiriyoruz .Fırından alıp soğumaya bırakıyoruz.
Makaronlar soğuyuna hazırlamış olduğumuz kremadan sıkıp sandeviç gibi makaronlar bitene kadar işleme devam ediyoruz.Kahve ile servis ediyorz.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: