AY ÇEKİRDEKLİ TUZLU KURABİYE
Malzemeler
2 adet yumurta
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
2 yemek kşığı sirke
Üzeri için
Ay çekirdeği ve çörek otu
Yapılışı
Yumurta ve şekeri büyükçe bir kapta çırpın.Üzerine sıvıyağ ve sütü ekleyip çirpmaya devam edin.
Mahlep tuz ve kabartma tozunu da ekleyin .Sirkeyide ekledikten sonra unu yavaş yavaşyedirerek yoğurun.
Fırından çıkarınca sıcak ya da ılık olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder