26 Temmuz 2013 Cuma
TAVUKLU YAYLA ÇORBASI
TAVUKLU YAYLA ÇORBASI
Malzemeler
12 bardak tavuk suyu
1/2 su bardağı pirinç
100 -150 gr tiftiklenmiş tavuk eti
2-3 çorba kaşığı dolusu un
1 tane yumurta sarısı
2 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı nane
Yapılışı
Yıkanış pirinci bir tencerede et suyu ile ateşe koyup biraz tuz atın.Hafif ateşte kaynatarak pirinç taneleri
uzayıncaya kadar pişirin.Un yumurta ve yoğurdu bir kapta tahta kaşıkla iyice ezdikten sonra 1 bardak suyla sulandırın.Sonra bu karışımı kaynayan çorbaya ilave ederkenbir yandan da karıştırın.Üzerine tavuk parçalarını da ekleyin.Bir kaç dakika daha pişirip naneyi atarak servis kasesine boşaltınız.Üzerine yağda kızdırılmış kır
mızıbiberi gezdirin.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder