23 Mayıs 2013 Perşembe
MANTARLI SOS YATAĞINDA KUZU PİRZOLA
MANTARLI SOS YATAĞINDA
KUZU PİRZOLA
Malzemeler
12 adet kuzu pirzolası
250 -300 gr mantar
2 adet domates
1 adet yeşil biber
5 diş sarmısak
Tereyağ
1 fincan zeytin yağ
Kırmızı biber
Karabiber
Kekik
Tuz
Taze nane
Yapılşı
Önce pirzolaları güzelce tokmakla dövün.Sonra bahartlarını ekleyip üzerine 1 kahve fincanı zeytinyağını dökün ve iyice avcarlayın bir kenara bırakın.Mantarları yıkayıp doğrayın tavaya tereyağını koyun içine
mantarları atın üzerine domaesleri doğrayın biberi ince ince doğrayıp ekleyin.Sarmısakları da dövün ve baharatlarını ekleyin.Sos piştikten sonra altını kısın.Fırınınızın üst ızgarasını yakın pirzolaları pişirin.Sonra sosu servis tabağına alıp üzerine pirzolaları dizin.Taze nane ile süsleyin.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder