1 Nisan 2013 Pazartesi
LOKMA TATLISI
LOKMA TATLISI
Malzemeler
1,5 su bardağı un
1- 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
1 yumurta
4 -5 su bardağı zeytinyağı
Şiresi İçin
2,5 su bardağı şeker
1/2 Limon suyu
2 su bardağı su
Yapılışı
Önce şurubuhazırlayın ve bir kenara soğuması için bırakın.Öbür yanda elenmiş unu bir kaba koyup ortasını
açınız.İçine mayayı üretmek için 2 kahve fincanı ılık suyla iyice ezip un yedirerek yumuşacık bir hamur yapın.
Sonra bir kenarda şişmesi ve mayalanması için dinlendirin.Hamur yoğurt kıvamında sulu olmalı.Hamur dinlendikten sonra bir tavaya zeytinyağını koyup kızdırın bir kahve fincanına sıvıyağ koyun içine de bir çay kaşığı koyup tavanın yanına alın.Sonra hamuru elinizde sıkarak çay kaşığı ile kızgın tavadaki yağın içine atın
yanmamasına dikkat ederek altın rengini alıncaya kadar kızartın .Hiç beklemeden soğumuş şurubun içine atın. Bir kevgirle şurubun içinden servis tabağına alıp sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder