ELMA TATLISI
Malzemeler:
8 adet sarı elma (golden )
3/4 su bardağı çekilmiş ceviz
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı toz tarçın
Şiresi:
1 su bardağı toz şeker,
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı
Önce bir tabağın içine cevizi şekeri ve kuş üzümünü,tarçınını koyup karışıtırıyoruz,Bir kenara bırakıyoruz. Sonra da şiresini de kaynatıp bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.
Elmaları soyuyoruz, sonra içini oyup çekirdeklerini çıkartıyoruz bir tencereye 4 su bardağı su koyuyoruz,içine 8 çorba kaşığı şeker koyup kaynatıyoruz,içine elmalari koyup 3-4 dakika haşlıyoruz. Sonra elmaları daha sonra fırınlayacağımız için ateşe dayanıklı bir borcama ya da seramik bir tepsiye dik şekil de koyuyoruz çekirdeklerini çıkardığımız yere cevizli içi koyuyoruz.Üzerine şiresini her elma için 1 kepçe olmak üzere döküyoruz.Önceden ısıtılmış fırın da 15 -20 dakika pişiriyoruz.Fırından çıkınca üzerini krem şanti ile süslüyoruz.
Afiyet Olsun !
1 yorum:
En sevdigim tatlidir elma tatlisi. Fotograftaki de harika gorunuyor.
Yorum Gönder