13 Şubat 2017 Pazartesi

ÇİKOLATALI PEYNİRLİ KEK


ÇİKOLATALI PEYNİRLİ KEK

Malzemeler

Kelepçeli kek kalıbı

Alt Tabanı İçin

250 gr. kakaolu eti bisküvi
25 gr. kakao
75 gr. fındık
100 gr. tereyağ

Kek İçin

2 paket krem peynir (500 gr )
1 su bardağı toz şeker
6 tane yumurta (3 tanesi bütün 3 tanesinin sarısı)
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı nişasta
300 gr çikolata ben mari ususlü eritilecek
2  çorba kaşığı sour krem
1 /2 limon kabuğu 
1 çorba kaşığı vanilla

Sosu İçin

150 gr çikolata
1 çorba kaşığı tereyağ
1-2 çorba kaşığı sıck su
Öncelikle bisküvileri rondodan geçirin.Üzerine eritilmiş yağı dökün, fındığı ve kakaoyu ekleyin iyice karıştırın.Kelepçeli kalıbınızın tabanını yağlayın.Bisküvili harcı kalıba dökün taban tamamen kaplanmalı. 10-15 dakika kadar fırın da pişirin.

Büyükçe bir kaba peynir ve şekeri koyun mikserle çırpın.Yumurtaları teker teker ekleyin ve çırpmaya devam edin.Daha sonra sırasıyla nişastayı ,kakoyu ekleyin .Sour kremi ekleyin ,limon kabuğu ve vanilyayı da ekleyin.En son  çikolatayı ilave edin.İyice  karıştırın.Bisküvili tabana dökün .
170 dereceli fırında 1 saat kadar pişirin .Fırını kapatın ve 30 - 40 dakika kadar fırın sıcaklığın da soğumaya bırakın.Fırından çıkarınca buzdolabın da bekletin.Ertesi gün sosunu hazırlayın ve üzerine
dökün.Üzerini arzu ettiğiniz meyvelerle süsleyin.Kekiniz servise hazır .

Afiyet Olsun!

7 Şubat 2017 Salı

ALMAN PASTASI




ALMAN PASTASI

Malzemeler

4  adet yumurta
3 yemek kaşığı sıcak su
1 çay bardağı şeker
1,5 çay bardağı un( elenmiş olacak)
1,5 çay bardağı nişasta
1 limon rendesi
1 paket kabartma tozu
1 kutu şeftali konservesi( yaklaşık 3 adet kadar olmalı)

Kreması İçin

400 gr hazır krema
1 paket krem  şanti 2 zarf
300 gr labne peyniri
1 tatlı kaşığı portakal rendesi
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı limon suyu
1çay bardağı pudra şekeri

Yapılışı

Büyükçe bir kabın içerisine 4 yumurta ve 3 kaşık sıcak suyu koyun mikserle iyice kabarana kadar
çırpın.Şekeri yavaş yavaş ekleyin ve çırpmaya devam edin.Unu ve Nişastayı önce eleyin ve yavaş devirde mikserle çırpmaya devam edin limon rendesi,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin .
Tabanını parşömen kağıdı ile kapladığınız kelepçeli kek kalıba dökün.160 dereceli fırında 30- 35
dakika  pişirin.
Bu arada krema ve krem şantiyi portakal rendesini  iyice çırpın.Başka bir kapta peynir,pudra şekerini
ve limon suyunu çırpın.Daha sonra iki kremayaı birbirine karıştırın.
Kek piştikten ve iyice soğuduktan sonra ortadan kesin alt parçayı kek pişirdiğniz kek kalıbına tekrar yerleştirin.Üzerine yaptığnız kremanın yarısını sürün üstüne şeftali  parçalarını dizin.Geri kalan
kremayı şeftaliler kaplanana kadar sürün.Öteki kek parçasını 8 eşit parçaya bölün ve kremanın üzerine sanki kek kesilmiş gibi dizin.Keki buzdolabına koyun ve en az 6 saat dinlendirin.Daha sonra
Buzdolabından alın kelepçeli kalıptan çıkarın.Servis Tabağına alın.

Afiyet Olsun!