6 Nisan 2016 Çarşamba

MUAMMARA




MUAMMARA

Malzemeler

1 su bardağı tahin
2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
3 adet limon suyu
2 baş sarmısak
2 yemek kaşığı kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı acı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1adet tost ekmeği veya
12 - 15 Hamburger ekmeği

Üzeri İçin

12-15 tane kiraz domates
12-15 yeşil veya siyah zeytin
Maydanoz yaprakları


Yapılışı

Büyükçe bir kapta cevizi tahini ve limon suyunu karıştırın.Soyup dövdüğünüz sarmısakları ekleyin
bahartları ilave edin.İyice karıştırın .Ekmeklerin üzerine sürün .Domates ve zeytinlerle süsleyin.Maydanoz yapraklrını serpin ,servis tabağına alın.

Afiyet Olsun!


BEZE (İÇİ BOŞ TADI HOŞ)








  
BEZE    (İÇİ BOŞ TADI HOŞ)

Malzemeler

6 yumurta akı
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı toz şeker
Vanilya
1 çay kaşığı krem tartar
Sarı gıda boyası

Yapılışı

Yumuta akını çırpacağınız kapa koyun tuzu atın ve el çırpıcıyla çırpın.Toz şekeri ilave edin çırpmaya devem edin ,şekerin karıştığından emin olunca yumurtalı kabı ben marıe usulu su kaynayan tencerenin üzerine koyarak şekerin eridiğinden emin olana kadar bu su üzerinde çırpın .Daha sonra
mikserle çrpmaya başlayın.Vanilyayı ve krem tartarı ekleyin .Parlak bir renk alıncaya kadar ve köpürene kadar çırpın.Hazırladığınız bezeyi sıkma torbasına doldurmadan önce torbayı sarı gıda boyası ile bir temiz sulu boya fırçası veya çöp şişle torbayı boylamsına boyayın.Sonra bezeyi içine doldurun .Torbanın  ucunu kesin parşömen kağıdı serili fırın tepsisine istediğiniz büyüklükte sıkın.
90-95 derecede ısıtılmış fırında 2 saat kadar kurutun.Fırında soğutun ,ve servis yapın.

Afiyet Olsun!


  

2 Nisan 2016 Cumartesi



KARIŞIK TUZLU ÇÖREKLER

Malzemeler

2 tane yumurta
100 gr tereyağ
1/2 su bardağı süt
1/2 su ardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı çörek otu
2 yemek kaşığı susam
1 tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber

Üzeri için
Yumurta sarısı

Yapılışı

Büyükçe bir kaba susam çörek otu ve kırmızı biber hariç diğer tüm malzemeleri sırasıyla yumuta tereyağ,sıvıyağ,süt şeker tuz mahlep sirke kabartma tozunu koyun ve yoğurun .Unu yavaş yavaş ilave edin.Hepsini güzelce yoğurun.Buzdolabında 15 dak kadar dinlendirin.Daha sonra hamuru ikiye bölün.Ayırdığınız yarım hamurun birine acı kırmızı toz biberi ilave edin.Hamuru merdane ile açın ve istediğiniz bir kurabiye kalıbı ile kesin .Parşömen kağıdı serili fırın tepsinize dizin.bu işlemi öteki kalan hamurla da yapın .Üzerlerine yumurta sarısı sürün susam ve çörek otunu serpin .acılılar belli olsun diye ben çörek otunu acılı kurabiyeye kullandım175- 180 dereceli fırın da 20 dak üzerleri kızarana kadar pişirin.Fırından çıkarınca 15 dakika soğutun ılık olarak çayla servis edin.

Afiyet Olsun!!