9 Aralık 2015 Çarşamba

YILBAŞI KURABİYELERİ








 YILAŞI KURABİYELERİ

Malzemeler

Yapacağınız şekildeki kurabiye kalıbı

150 gr.tereyağ oda sıcaklığında
3- 3,5 su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı  pudra şeker
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 limon rendesi
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu

Üzeri İçin Sos

3 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı erimiş tereyağ
Arzuya göre gıda boyası

Yapılışı

Kurabiyenin tüm malzemelerini bir kaba koyun ve karıştırıp yoğurun.Sonra yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.Dolapta dinlentikten sonra hamurdan bir parça alıp oklava ile açın
İstediğiniz kurabiye kalıbı ile kesin.Parşömen kağıdı serili fırın tepsisine dizin.Bu işlemi hamur bitene kadar  devam edin.Kurabiyeler 180 dereceli fırın da 15 -18 dakika pişirin .Kurabiyeler çok kararmamalı .
 Fırından çıkarttığınız kurabiyeleri soğuması için bir kenara bırakın.Bu arada siz kurabiyeleri süslemek için sosu hazırlayın.Pudra şekeri derin bir kaba koyun üzerine sütü yağı dökün ve karıştırın
Daha sonra sosu kullanacağınız renklere göre ayırın renklendirin ve kurabiyelerinizin üzerini  süsleyin.
Ben yıldız, kar tanesi, baston ve çam ağacı şekileri kullandım. Umarım siz de yaparken eğlenirsiniz

Afiyet  Olsun!