29 Eylül 2015 Salı

YEŞİL RÜYA



YEŞİL RÜYA

Malzemeler

4 yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi

Kreması

2 yumurta sarısı
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı vanılya
Limon kabuğu rendesi
Yeşil gıda boyası
2 paket krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt

Yapılışı

Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar mikserle çırpın.Geriye kalan malzemeleri   sırası ile unu
ve vanilyayı kabartma tozunu hindistan cevizini tahta kaşıkla çırpın.Yağlanmış un serpilmiş kek
kalıbınıza dökün.165 dereceli fırında altın renkte olana kadar pişirin .Piştikten sonra soğumaya bırakın.
Bu arada kremasını pişirin .Soğurken üzerinin  kaymak tutmaması  için devamlı karıştırın.Bu arada
2 paket krem şantiyi 1,5 su bardağı sütle mikserle çırpın.Sonra pişirmiş olduğunuz krema ile karıştırın.Kremadan dörtte bir kadar ayırın ve yeşil boyadan ekleyin.Geriye kalan kremaya daha açık olacak kadar yeşil boyadan ekleyin.Açık yeşil kremadan kekin arasına sürün.Daha sonra önce koyu yeşil olan krema ile pastanın alt kısmını kurdela olacak şekilde aşağıdan yukarı doğru  sıkma torbası ile sıkın .Sonra açık yeşille bu işleme devam edin.Buzdolabında 1-2 saat soğuttuktan sonra arzuya göre üzerine incili pasta süslerinden serpebilirsiniz.

Afiyet Olsun !







19 Eylül 2015 Cumartesi

BALKABAKLI CEVİZLİ KURABİYE





BALKABAKLI CEVİZLİ KURABİYE

Malzemeler

3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabak baharatı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı esmer toz şeker
1 su bardağı  kabak püresi
1 yumurta
125 gr tereyağ
1/2 su bardağı ceviz içi

Glaze

1,5 su bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı erimiş tereyağ
1 çorba kaşığı süt
1 çay kaşığı vanilya

Yapılışı

Şekeri ve yağı  mikserle çırpın.Yumurta ve kabak pürenizi ekleyin tekrar çırpın.Daha sonra unu ve tarçını  kabak baharatını vaılya ve kabartma tozunu ekleyip iyice birbirlerine karışana kadar çırpın.
Fırın tepsisine parşömen kağıdı serin ve kurabiye hamurunu bir dondurma kaşığı ile tepsiye biki parmak ara ile dizin.175 dereceli fırında üzerleri altın rengi olana kadar 15- 20 dak. pişirin.Fırından
çıkarınca soğumaya bırakın.Kurabiyeler soğuyana kadar glaze in malzemelerini iyice karıştırın .
Plastik bir torbaya doldurun ucunu ince akacak gibi kesin ve kurabiyelerin üzerinde  istediğiniz şekilde gezdirin.