5 Haziran 2015 Cuma

ŞEFTALİLİ MOUSSE KEK













ŞEFTALİLİ MOUSSE KEK

Malzemeler

2 paket eti burçak
100 gr tuzsuz tereyağ eritilecek
50 gr kadar toz şeker

250 gr krem peynir labne olabilir
250 yoğunlaştırılmış süt
450 gr krema
170 gr toz şeker
225 gr süt
1 kutu jelatin 30gr toz jelatin
250-300 gr şeftali küp küp doğrayın

170 gr  şeftali jölesi
170 gr kaynamış su
170 gr soğük su

Üzeri için

Şeftali dilimleri ve nane

Yapılışı

Öncelikle fırını 170 derece de ısıtın.
Bisküvileri rondodan geçirin.Yağı ve şekeri ekleyin karıştırın.Sonra kelepçeli kek kalıbına dökün
bastırın.Isıtılmış fırında 10 ile 12 dakika pişirin.Fırından çıkarın soğumaya bırakın.
Sütü, ısıtın jelatini karıştırın ve 20 dakika çözülmesini   bekleyin .

Yoğunlaştırılmış sütü ve krem peyniri mikserle köpürene kadar çırpın.
Ayrı bir kapta krema ile şekeride köpürene kadar çırpın..Yavaş yavaş krem peynirli karışımı ilave edin.Daha sonra jelatinli karışımı da ekleyin ve hızlı ayar da çırpın 1 dakika kadar. Bu karışıma
doğradığınız şeftaliyi ekleyin.
Bisküvili kek kalıbınıza dökün .Buzdolabında 1 saat bekletin.
Bu arada siz üzerinin şeftali jölesini hazırlayın .170 gr kaynamış sıcak suya jöleyi dökün karıştırın sonra üzerine aynı miktarda soğuk suyu ekleyin.
Dolaba koyduğunuz  tatlıyı çıkarın üzerine dilimlenmiş şeftalileri dizin naneleri de aralarına koyun jöleyi üzerine dökün.tekrar buzdolabına koyun ve 2-3 saat bekleyin .Tatlınız soğuyunca servise hazırdır.

Afiyet Olsun!