9 Şubat 2015 Pazartesi

TEL KADAYIFLI BAKLAVA



TEL KADAYIFLI BAKLAVA

Malzemeler

10 adet baklava yufkası
150 gr tel kadayıf
250 gr tereyağ
3 su bardağı çekilmiş ceviz içi

Şurubu İçin

3 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Üzerine serpmek için fıstık

Yapılışı

Tereyağını eritin .Ilıyınca baklava hamurunun üzerine sürün üzerine tel kadayıfını  koyun, fırçayı yağa batırıp kadayıfın üzerine hafifçe serpin cevizi serpin sonra rulo şeklinde sarın ve 2 cm kalınlığında kesip dik olarak tepsiye dizin . Bu işlemi yufkalar ve kadayıf bitene kadar yapın.
Bu arada şekeri kaynatın ve soğumaya bırakın.
Tatlıyı 180 dereceli fırın da üzerleri kızarana kadar pişirin .
Fırından çıkarın ve 5 dakika kadar dinlendirin.Sonra şiresini dökün üzerini yeşil şam fıstığı ile süsleyin.

Afiyet Olsun!