27 Ocak 2015 Salı
PASTANE POĞAÇASI
PASTANE POĞAÇASI
Malzemeler
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı maya
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
110 gr tereyağ
75 gr sıvıyağ
1 adet limon suyu
1çay bardağı krema
1/2 şişe soda
İçi İçin
200 gr rendelenmiş beyaz peynirarzuya göre maydanoz
Önce mayayı 1 Çay fincanın da ılık sütle eritin.Unu bir kabın içinde havuz olacak şekilde açın içine yumurtayı
sıvıyağı tereyağını koyun yavaş yavaş elinizin uçları ile yoğurun.Krema ve sodayı ve limon suyunu da ekleyin ve gerekirse un ekleyebilisisniz
İyice yoğurun ve 15- 20 dinlendirin .Sonra elinize yumurta büyüklüğün de alın açın içine peynirli içinizden koyup kapatın hamur ve içiniz bitene kadar bu işleme devam edin.Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin Fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.Çay ile servis yapın
Afiyet Olsun!
KESTANELİ BADEMLİ PUDİNG
Malzemeler:
1 kutu Toz Jelatin(içinde 4 zarf var,hepsi yada iki yaprak jelatin)
1su bardağı Toz Şeker
2 su bardağı Half&Half (tam yağlı süt)
2 su bardağı Whipping Cream(1 su bardağı hazır krema kullanabilirsiniz)
3 su bardağı Süt
1/2 Limon Kabuğu Rendesi
2 tatlı kaşığı Vanilla
1 su bardağı çekilmiş Badem İçi
10- 12 adet kestane reçeli
Yapılışı
Bir su bardağı şeker ile bir su bardağı sütü orta ateşte kaynatın, içine bademi de ekleyip kaynamasını sağlayın. Kaynadıktan sonra ateşten alın ve bir yere ılıması için bırakın. 1 su bardağı sıcak suya 4 zarf jelatini (iki yaprak kadar) atın ve karıştırın. Jelatinin çok iyi erimesi lazım. Eridikten sonra üzerine 1 bardak soğuk sütü dökün, tekrar karıştırın. Daha sonra, şekerli bademli sütü jelatine tel süzgeçten geçirerek ekleyin. Ayrı bir kapta whipping creami (hazır kremayı ), half&halfi (tam yağlı sütü) ve sütün kalanını mikserle iyice çırpın. Daha sonra, bademli karışımı ekleyin ve hep birlikte tekrar mikserle karıştırın. Daha sonra, hafif yağlanmış bir kek kalıbına yada arzu ettiğiniz bir kalıba dökün ve akşamdan sabaha kadar buzdolabında bekletin. Servis yapacağınız da dolaptan alın ve servis tabağına ters çevirerek servis edin, üzerini kestane reçeli ile süsleyin.
Afiyet Olsun!
2 Ocak 2015 Cuma
KAHVE ÇEKİRDEĞİ KURABİYESİ
Malzemeler
150 gr tereyağ oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
2,5 su bardağı un
2 fincan nişasta
1 yumurta
1 çorba kaşığı Türk kahvesi
2 tatlı kaşığı kakao
1 paket baking powder
1 tatlı kaşığı sıvı vanilla
25-30 adet kahve çekirdeği
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki tereyağ ve yumurtayı büyükçe bir kaba koyup yoğurun üzerine unu ,pudra şekerini,nişastayı ,kahve, ve kakaoyu ekleyip iyice yoğurun.Vanillayı ve baking powderı ekleyin.
Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde alın oval şekilde yuvarlayın ve bir çubukla ya da bir bıçağın
sırtı ile çizik atın ve kahve çekirdeği şekli verin.Kurabiyelerin üzerine kahve çekirdeklerinden bir iki adet koyun .Parşömen kağıdı serili tepsiye dizin.170 dereceli fırında üzerleri kuruyana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra servise hazırdır.
Afiyet Olsun!!!!!!!!
SÜTLAÇ
SÜTLAÇ
Malzemeler
250 gr toz şeker
1 lt. süt
1/2 su bardağı pirinç
Yapılışı
Pirinci yıkayıp 3-4 bardak suyla bir tencerede ateşe koyun.Suyunu
çekene kadar pişirin .Sonra şeker
ve sütü ilave edip bunlarla da pişirip ateşten
alın.İstediğiniz servis kaselerine alın.Üzerine fıstık ve tarçın serpip
buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Afiyet Olsun!
MİLFÖY ÇANAĞINDA MANTARLI ET
MİLFÖY ÇANAĞINDA MANTARLI ET
Malzemeler
1 adet 12-lik muffin kalıbı
150 gr zar şeklinde doğranmış kuzu eti
3-4 adet orta boy mantar
1 küçük soğan küp doğranmış
1 çorba kaşığı haşlanmış bezelye
4-5 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
1fincan sıvıyağ
Yapılışı
Önce doğramış olduğumuz kuzu etini kısık ateşte biraz su ile haşlıyoruz.Suyunu çekince
1 çorba tereyağını tencereye ilave edip
karıştırın Üzerine mantar ve soğanı dökün kavurmaya devam edin,kavrulurken en
son bezelyeleri de koyun tuzunu ve biberlerini de ekleyin.Soğumaya bırakın.
Bu arada siz milföy hamurunuzu 9 eşit kare olacak şekilde kesin***.Benim milföy
hamuru iki adet 20x20 cm boyutunda ***
yani ben bir hamurdan 9 adet elde ettim****.Bu kareleri muffin kek kalıplarının
içine çanak olacak şekilde
yerleştirin.İçlerini bu hazırlamış olduğunuz harcla doldurun.
190*200 dereceli fırında pişirin.Pişmesine
yakın üzerlerine peynirini serpin bir 5 dakika pişirmeye devam edin.Fırından
alın ve sıcak servis yapın.
LİMONLU HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK
LİMONLU
HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK
Malzemeler
4 adet yumurta
1,5 su
bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 Türk fincanı süt
1 Türk fincanı dolusu limon suyu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu veya baking powder
1 paket vanilla
3 su bardağı kek un
Limon kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı hindistan cevizi rendelenmiş
Yapılışı
Öncelikle yumurtalar oda sıcaklığında
olmalıdırlar.Keke yumurtalarımızı kırarak başlıyoruz,şekeri
ekleyip en az bir 10 dakika çırpıyoruz.Mikserle
çırparken sıvıyağı azar azar damlatarak çırpmaya devam edin.Sütü de aynı
şekilde ilave edip çırpın.Kabartma tozunu vanıllayı ve limon kabuğu rendesini ekleyin.Unu eklemeden
en az bir kere eleyin.1 su bardağıunu ekleyip TAHTA kaşıkla
çırpın.Sonra Limon suyunu azar azar ekleyin
karıştırın Geri kalan 2 su bardağı
unu birer bardak
birer bardak ekleyip tekrar çırpmaya TAHTA
kaşıkla devam edin .Kek hamurunuz hazır olunca
önceden yağlayıp unladığınız kek kalıbınıza
dökün .!70 dereceli önceden ısıttığınız fırında pişirin.
Yaklaşık olarak 35 -45 dakika kadar pişip
pişmediğini bir kürdan yardımı ile kontrol edin,kürdan
temiz olarak çıkarsa kek pişmiş
demektir.Fırından keki alın ve soğutun,soğuyunca servis tabağınıza
alıp limon
dilimleri ile süsleyin.
Afiyet Olsun!
BUZDA YÜZEN KUĞULAR
BUZDA YÜZEN KUĞULAR
Malzemeler
4 tane yumurta
115 gr. tuzsuz margarin veya tereyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatli kaşığı vanilla
1 cay kaşığı tuz
1 tatli kaşığı toz seker
biraz da limon kabuğu rendesi
İçinin Kreması:
4-5 çorba kaşığı toz şeker
2-3 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı vanilla
Limon kabuğu rendesi
1 kutu krem şanti(1 zarf )
1 su bardağı süt
Kremanın Yapılışı:
Pastamıza başlamadan önce kremayı
hazırlamalıyız ki profitrolu yapana kadar krema soğusun..Yapacağımız tencereye
şekeri unu yumurta sarısını koyup karıştırıyoruz,üzerine sütü döküyoruz,tekrar
karıştırıp pişirmeye başlıyoruz.Kremamız hafifçe kaynamaya başlayınca margarini de ekleyip,ateşten alıyoruz.Üzerine
limon kabuğu rendesini ve vanillasını da ekleyip mikserle çırpıyoruz. Soğuyunca 1 bardak sütle 1 zarf
krem şantiyi de mikserle çırpıp soğuk olan krema ile beraber çırpıp bir kenarda
ya da buzdolabında profitrol hazır olana kadar bekletebilirsiniz.
Profitrolün Yapılışı
Bir tencereye 1 bardak su koyup
kaynatıyorsunuz,kaynayınca içine şekeri ,tuzu yaği ilave edip ocağın altını
kısıyorsunuz.Yağ da eridikten sonra unu üzerine birden döküp güzelce
topaklanmadan karıştırıyorsunuz.Ocağın üzerinden alıp içine vanillayı ekliyoruz.Hamur tam soğumadan yumurtaları birer birer tahta
kaşıkla çırparak yavaş yavaş hamura yediriyoruz.Sonra bir krema sıkma
torbası yardımıyla hafif yağlanmış
tepsiye önce kuğuların başını yapmak
için soru işareti şeklinde sıkın, sonra
kuğunun gövdesini yapmak için oval şeklinde sıkın.185-190 dereceli fırın da
pişiriyoruz.Piştikten sonra yapmış olduğumuz kremasını içi pişerken boşalmış
toplarımızın içine dolduruyoruz.Oval şekillerin üst kısmını kesip sonra da
onları ikiye ortadan kesin kanatlar için kullanın.Ovalların alt kısmını kuğunun
alt gövdesini oluşturması için krema ile doldurun.Ortadan
kesmiş olduğunuz kanatları kremaya batırarak
kuğununn kanatlarını yapın.En son soru işareti olarak hazırladığımız kuğunun
bşlarını kremeya oturtun.Ve üzerlerine
pudra şekeri serperek servis tabağınıza alıp servis yapın.
Afiyet Olsun!
KURU İNCİRLİ CEVİZLİ KEK
KURU İNCİRLİ CEVİZLİ KEK
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
125 gr tereyağ
1 kahve fincanı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilla
Limon kabuğu rendesi,
1 tatlı kaşığı baking powder
10 -12 adet kuru incir
1 su bardağı ceviz
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki yumurtayı şekerle 5-7 dakika
kadar çırpın.Oda sıcaklığındaki
tereyağını da
ekleyin ve çırpmaya devam edin.Baking powder,
vanilla ve limon kabuğunu ilave edin.Sonra önceden elediğiniz unu yavaş yavaş
ekleyip TAHTA kaşıkla çırpın.En son doğradığınız incirleri
ve dövülmüş cevizi ekleyin ve birbirine
karışmasını sağlayın.Yağlayıp unladığınız kek kalıbınıza dökün ve 175 dereceli
fırında pişirin.Bir kürdan yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edin.
Kürdan temiz olarak çıkarsa kek pişmiştir.Keki
fırından çıkarınca soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra pudra şeker serpip servis
yapın.
KATMER
KATMER
Malzemeler
4 adet 30 x 42 cm boyutunda yufka
125 gr tereyağ, eritilmiş
12 çorba kaşığı toz şeker
12 çorba kaşığı fıstık
Yapılışı
Birinci yufkayı tezgaha serin, üzerine fırça
ile erittiğiniz yağdan her tarafına eşit olarak sürün.
Sonra kenarlarını katlayın.Katladığınız
kenarların üzerine de hafifçe sürün.Sonra öteki kenarlarını da katlayın ve yağ
sürün.Şimdi elimizde kare şeklinde katlanmış bir yufka var.Bu yufkanın üzerine
2-3 kaşık toz şekeri serpin ,2-3 kaşık fıstığı da serpin ve yufkayı zarf katlar gibi katlayın ve
parşömen kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin.Bu
işleminizi tüm yufkalarınıza uygulayın.180 dereceli
fırında 15 - 20 dakika kadar pişirin.Üzerleri
kızarana kadar pişirin.Fırından çıkarınca 5 dakika dinlendirin üzerine fıstık
serpin ve arzuya göre dondurma eşliğinde servis yapın.
Afiyet Olsun !
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)