8 Haziran 2014 Pazar

PİRZOLALI SARMA BÖREK






PİRZOLALI SARMA BÖREK

Malzemeler

16 adet  kuzu pirzola
16 adet baklavalık yufka
2 adet domates
1 adet yeşil biber
10 adet mantar
2-3 diş sarmısak
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gr tereyağ
1 yumurta sarısı
Susam
Karabiber
Kırmızıbiber
Tuz

Yapılışı

Önce pirzolalarınızı fırın tepsisine dizin ve hafif bir şekilde pişirin.Domatesleri küp şeklinde doğrayın,biberleri de küçük doğrayın,mantarları da dilimleyin,sarmısakları soyun ve dövün bunları hep birlikte tereyğı ile  soteleyin.Sonra tereyağını eritin sıvıyağı ekleyin.Yufkaları yağlı karışımla
fırçalayın,sonra kare elde edecek şekilde katlayın ortasına sotelemiş olduğunuz karışımdan koyun üzerine pirzola koyun ve muska biçiminde katlayın .Sonra bunları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.Misafirler gelmeden  20 dakika kadar 170 dereceli firinda üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Afiyet Olsun!