23 Mayıs 2013 Perşembe

FINDIK KREMALI MUZLU RULO KEK



FINDIK KREMALI
MUZLU RULO KEK

Malzemeler:

5 adet yumurta
1 su bardağı  pudra şeker
2/3 su bardağı elenmiş un
Limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı vanilla
 1 tatlı kabartma tozu
2 çorba kaşığı dövülmüş fındık
2 adet muz
3 çorba kaşığı hindistan cevizi
1/4 çay kaşığı tuz


Kremasi için


1.5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı  şeker
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
50 gr kadar tereyağ
1 tatlı kaşığı vanilla

Üzeri için
1  paket krem şanti (kutusunda  iki zarf  var  birini kullanın)
1 çay bardağı  süt

Yapılışı

Keki yapmaya başlamadan önce kremayı muhallebi gibi pişirip soğuması için   bir kenara bırakın.

Önce fırını 180 derecede ısıtın.Sonra 15.5 cm e 10.5 cm boyutundaki tepsiye parşömen kağıdı koyup kağıdı yağlayın.Küçük bir kabta  5 yumurta beyazını 1/2 su bardağı pudra şekeri ile çırpın.Ayrı bir kapta 5 yumurta
 sarısını da geri kalan yarım su bardağı pudra şekeri ile çırpın.Sonra bu karışıma unu limon rendesini kabartma tozunu vanillayı  ve tuzu ekleyip tahta kaşıkla iyice çırpın.Sonra bu karışıma yumurta beyazı olan karışımdan
yavaş yavaş koyup spatula ile hamuru sanki katlıyormuş gibi karıştırın.Bu işlemi beyaz karışım bitene kadar
yapın.Sonra kekin hamurunu tepsiye eşit olacak şekilde yayın.15 - 20 dakika pişirin.Kek piştikten sonra üzerine pudra şeker serpilmiş havlunun üstüne ters çevirin ve sıcak olarak havlu ile sarın.Bu arada  siz krem
şantiyi hazırlayıp yine bir kenara bırakın.Kek hamuru soğuduktan  sonra muhallebi  kıvamındaki kremayı kekin üstüne sürün üzerine fındıkları serpin muzlarıda üzerine koyduktan sonra dikkatlice rulo şeklinde sarın.
En son üzerine krem şantiyi sürün fındık ve hindistan cevizi ile süsleyin.Buzdolabında  2 saat  dinlendirdikten
sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet   Olsun!

KAKAOLU VİŞNELİ DAMLA SAKIZLI ÇİKOLATA SOSLU KEK






KAKAOLU VİŞNELİ  DAMLA SAKIZLI
ÇİKOLATA SOSLU KEK

Malzemeler



4 yumurta
2 su bardağı şeker
2-2.5 su bardağı elenmiş  un
Limon kabuğu rendesi
Vanilla
15- 17 adet taze vişne yoksa
dondurulmuş vişne
1 paket damla sakızı dövülecek
1 tatlı kaşığı kabatma tozu
50 -70 gr antep fıstığı dövülmüş

Çikolata Sosu

150 gr çikolata
50 gr tereyağ
3 çorba kaşığı süt

Yapılışı

Önce yumrta ve şekeri  iyice mikserle çırpın.Sonra yağ ve sütü ekleyin çırpmaya devam edin.Limon kabuğu
nu vanıllayı kabartma tozunu ilave edip tahta kaşıkla şöyle bir karıştırın.Unun önce bir bardağını ekleyin ve
tahta kaşıkla sanki  hamuru katlıyormuşcasına karıştırın.Unu da ilave ettikten sonra damla  sakızınıda  içine
atın.Sonra  keki pişireceğiniz kalıbınızı yağlayın yapışmaması için un serpin.kalıbın dibine vişneleri dizin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırın da 35-40 dakika  pişirin.Piştikten sonra fırından alın soğumaya bırakın.
Kek iyice soğuduktan sonra çikolata sosunuzu yapın ve üzerine dökün.Fıstıkları da üzerine serpin  ve servis
yapın.

Afiyet Olsun1

MANTARLI SOS YATAĞINDA KUZU PİRZOLA




MANTARLI SOS YATAĞINDA
KUZU  PİRZOLA

Malzemeler

12 adet kuzu pirzolası
250 -300 gr  mantar
2 adet domates
1 adet yeşil biber
5 diş sarmısak
Tereyağ
1 fincan zeytin yağ
Kırmızı biber
Karabiber
Kekik
Tuz
Taze nane

Yapılşı

Önce pirzolaları  güzelce tokmakla dövün.Sonra bahartlarını  ekleyip üzerine 1 kahve fincanı zeytinyağını dökün  ve iyice avcarlayın bir kenara bırakın.Mantarları yıkayıp doğrayın tavaya tereyağını koyun içine
mantarları atın üzerine domaesleri doğrayın biberi  ince ince doğrayıp ekleyin.Sarmısakları da dövün  ve baharatlarını ekleyin.Sos piştikten  sonra altını kısın.Fırınınızın üst ızgarasını yakın pirzolaları pişirin.Sonra sosu servis tabağına  alıp üzerine pirzolaları dizin.Taze nane ile süsleyin.

Afiyet  Olsun!