29 Nisan 2013 Pazartesi

FINDIKLI LIMONLU KURABIYE





FINDIKLI LİMONLU KURABİYE

Malzemeler

250 gr un
125 gr tereyağ
100 gr pudra şeker
2 adet yumyurta
1 paket vanilla
1 limon kabuğu rendesi
1/2 çay kaşığı tuz
1çorba kaşığı nişasta

Yapılışı

Hamur tahtasına elenmiş unun ve nişastanın içinde donmuş tereyağını büyükçe bir bıçakla yağ parçaları kayboluncaya kadar kıyın.Sonra içine şeker vanilya  limon kabuğu rendesi ve tuzu atıp yumurtanın birinin
tümünü birinin sarısını da kırdıktan sonra yoğurarak bir hamur yapınız.Gerekirse biraz un daha ekleyebilirsiniz.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Sonra önce yumurta akına sonra toz şekere
batırıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.Yaklaşık 175 dereceli fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
Soğuduktan sonra limonata ya da çayın  yanında ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!





1 Nisan 2013 Pazartesi

LOKMA TATLISI




LOKMA TATLISI

Malzemeler

1,5 su bardağı un
1- 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
1 yumurta
4 -5 su bardağı zeytinyağı


Şiresi İçin

2,5 su bardağı şeker
1/2  Limon suyu
2 su bardağı su

Yapılışı

Önce şurubuhazırlayın ve bir kenara soğuması için bırakın.Öbür yanda elenmiş unu   bir kaba koyup ortasını
açınız.İçine mayayı üretmek için 2 kahve  fincanı ılık suyla iyice  ezip un yedirerek yumuşacık bir hamur yapın.
Sonra bir kenarda şişmesi  ve mayalanması için dinlendirin.Hamur yoğurt kıvamında sulu olmalı.Hamur dinlendikten sonra bir tavaya zeytinyağını koyup kızdırın bir kahve fincanına sıvıyağ  koyun içine de bir çay kaşığı koyup tavanın yanına alın.Sonra hamuru elinizde sıkarak çay kaşığı ile kızgın tavadaki yağın içine atın
yanmamasına  dikkat ederek altın rengini alıncaya kadar kızartın .Hiç beklemeden soğumuş şurubun içine atın. Bir kevgirle şurubun içinden servis tabağına alıp sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun!