30 Mart 2013 Cumartesi

PEYNİRLİ SUCUKLU KATMER BÖREK




PEYNİRLİ  SUCUKLU KATMER BÖREK

Malzemeler

1 Paket milföy hamuru
250 gr beyaz peynir
100 gr sucuk
Bir kaç dal maydanoz{koymasanız da olur}
1 yumurta sarısı
Susam ve çörek otu

Yapılışı

Önce böreğin içini hazırlayın. Beyaz peyniri elinizle ya da bir çatal yardımı ile ufalayın içine sucukları küp şeklinde doğrayın, isterseniz biraz da maydanoz doğrayabilirsiniz.

Milföy hamurunu 5x5 boyutlarin da karelere bölün (kesin) .Sonra peynirli içten karelerin ortasına koyup üçgen  şeklinde kapatın .YAĞLANMAMIŞ fırın tepsisine dizin, üzerine yumurta sarısı sürün susam ve çörek otu serpin 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Ilık ya da sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun!

SIKMA

SIKMA 

Malzemeler

Yarım bayat ekmek 
1 tatlı kaşığı kuru maya
1.5  2  su bardağı su
Alabildiğince un
Tereyağ

İçi  İçin

500 gr beyaz peynir
4 5 tane taze soğan
Yarım deste maydanoz
Kırmızı biber
Kara biber
Arzu edilirse patates de ekleyebilirsiniz 

Yapılışı:

Önce içini hazırlayalım. Peyniri ufalayın içine taze soğanı ve maydanozu doğrayın kırmızı biberi ve karabiberi ekleyin bir tarafa koyun. {Eğer patateste koymak isterseniz onu önceden haşlamış olmanız gerekiyor. }

Ekmeği  önce 1, 5- 2 su bardağı suyla ıslatalım içine mayayı  ve unu ekleyip yoğuralım.  Tuzu yoğururken ilave edin kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Sonra bezelere ayırın yumuşak hamur olduğu için bol unla açın. Tüm bezeleri açtıktan sonra  (1mm inceliğinde ve 25 cm çapında)
büyük bir teflon tavada pişirin üzerine tereyağ sürün sonra iç malzemeden 1,5 çorba  kaşığı kadar koyup sıcak sıcak sarın hamur bitene kadar devam edin sıkmaları arzu ederseniz ayran ya da çayla servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun!





3 Mart 2013 Pazar

CEVİZLİ UN KURABİYESİ



CEVİZLİ UN KURABİYESİ

Malzemeler

250 gr tereyağ
3 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı nişasta
Alabildiğince un
1 kahve fincanı sıvıyağ
100 gr ceviz elle kırılmış

Yapılışı

Tüm malzemeleri bir büyük kapta karıştırarak hamur haline getirin .Sonra ceviz büyüklüğünde  elinize alıp yuvarlayın yağlanmış tepsiye 2 cm aralıkla dizin.Önceden ısıtılmış fırına koyun ve fırının derecesini
kısın 200 dereceden 170 dereceye indirin üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.Piştikten sonra soğuyunca üzerine pudra şeker serpin.

Afiyet Olsun!

İRMİK HELVASI



İRMİK HELVASI

Malzemeler

500 gr irmik
250 gr tuzsuz tereyağ
50 -60 gr çam fıstığı

Şiresi için:

3 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 dilim limon
1 çubuk tarçın

Yapılışı
Önce helvanın şiresini pişirin.Suyu ve şekeri bir  tencerye koyun kaynamaya bırakın içine bir dilim limon ve tarçın koyun iyice kaynayınca altını kapatın. O arada siz helvnın hazırlığına başlayın.
Bir tencerye yağı koyup yavaş ateşte eritin  ,Yağ eriyince içine çam fıstıklarını atıp kavurun  sonra irmiği de
ekleyin ve güzelce kavurun ta ki rengi altın sarısına dönüşünceye kadar.İrmik kavrulduktan sonra üzerine şireyi dökün ve ocağın altını en yavaş haline getirin yoksa helva dışarılara sıçrar.Helva şireyi çekene kadar pişirin.Sonra servis tabağına alın ve üzerine arzunuza göre ceviz ve hindistan cevizi tarçın serpin sıcak servis yapın yanına dondurmada ekleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun !